Om PerformIQ Care

hastpojke

Det som skiljer PerformIQ Care från andra assistansbolag är att vi vill jobba med dem som vill vara aktiva och som älskar idrotten. Vi anser att idrott och motion är en väg till god hälsa, gemenskap, utveckling och glädje.

Vi hjälper våra kunder att få möjlighet att prova på olika idrotter och ser till att assistenter och kunder får komma i kontakt med föreningar och idrottsklubbar som skulle kunna vara av intresse. Genom vårt nätverk inom idrotten och via samarbeten med föreningar och idrottsklubbar kan vi uppfylla våra kunders önskan att gå på exempelvis fotbollsmatcher eller andra idrottsrelaterade evenemang. Finns önskan att efter matchen hälsa på laget eller sin favoritstjärna finns det goda chanser att vi kan ordna även detta.

 

”Vi på PerformIQ Care hjälper till med biljetter till olika idrottsevenemang”

Vi delar ut biljetter kostnadsfritt eller till rabatterade priser. Biljetterna går i första hand till våra egna kunder och assistenter men även om du inte är kund eller jobbar som assistent hos oss kan du skicka en intresseanmälan om ni skulle vara intresserade av biljetter till en specifik match så ska vi se om vi kan hjälpa även er.

Hjälpmedel

Vi på PerformIQ Care vill att våra kunder genom oss ska få möjlighet att ha de hjälpmedel som behövs för att kunna utföra den aktivitet eller idrott som kunden är intresserad av. Ett sätt att uppnå den känslan är de hjälpmedel som Zoomability erbjuder, en eldriven offroad-rullstol. Titta på filmen här nedanför där Thomas Fogdö berättar hur den har förändrat hans liv.

Våra assistenter

Vi vill att våra assistenter ska vara en inspirationskälla till ett aktivare liv. Assistenterna på PerformIQ Care ska både ge bästa möjliga omvårdnad och inspirera till aktiviteter inom föreningslivet.

Assistenterna är en viktig del i varje kunds liv och i de fall det inte är en anhörig eller vän så använder vi oss av PerformIQs noggranna rekryteringsprocess för att försäkra oss om att det blir rätt person hos rätt kund.

JOBB

Våra största ägare heter PerformIQ AB och är ett bemannings- och rekryteringsföretag. Genom deras jobbcoacher jobbar vi aktivt för att de som vill och kan skall få samma möjlighet som alla andra att komma ut i meningsfulla arbeten. Alla våra kunder erbjuds därför ett specialanpassat jobbcoach-program där vi startar med ett personlighetstest som visar vilka individens styrkor är. Kunden får även hjälp med allt från CV-granskning till intervjuträning.

”Vi vill hjälpa våra kunder ut i föreningslivet,
antingen som aktiv eller supporter”

 

Lagkaptener

Vi arbetar med något vi kallar för lagkaptener. Det är personer som fungerar som mentorer och förebilder för dig som kund och som kan inspirera och dela med sig av sina erfarenheter gällande deras egna handikapp. Aron Andersson är bara ett exempel på en otroligt inspirerande person som bland annat tävlar i rullstolsmaraton på elitnivå.

Thomas Fogdö

Thomas Fogdö har fem världscupdeltävlingssegrar i slalom och en totalseger i slalomcupen. Idag driver han tillsammans med PerformIQ AB, Assistansbolaget PerformIQ Care och är också en av våra lagkaptener.

”Den 7 februari 1995 råkade jag ut för en olycka i slalombacken. Sedan dess  sitter jag i rullstol. Mina erfarenheter av dessa två världar har jag, tillsammans med mina kollegor på PerformIQ Care, samlat i ett assistansbolag”

 

thomas fogdo Screen Shot 2015-03-03 at 16.29.42

Thomas Fogdö

Tre enkla steg för att bli kund

  • Kontakta Sara Haga för mer information eller för att boka ett förutsättningslöst möte. Vi kommer ut till dig om du vill det. Vi berättar vad som skiljer PerformIQ Care mot andra assistansbolag & lyssnar på dina önskemål och vad du vill ha ut av din assistans.
  • När du väljer PQ Care som ditt assistansbolag får du direkt en egen kontaktperson som blir din närmaste ansvarig. Denna person kommer att finnas tillgänglig för dig med alla viktiga detaljer för att din assistans ska bli så bra som möjligt. Det är viktigt att vi får veta hur du vill att din assistans ska fungera för att just du ska bli 100% nöjd.
  • Vi hjälper dig säga upp din tidigare assistanssamordnare alternativt ansöka till Försäkringskassan om Personlig Assistans för dig som inte har ett beslut eller vill ansöka om fler timmar.

Kontakta oss idag om du vill vara en del av vårt lag!